Was de mosselen en verwijder de slechte exemplaren (die gaan
bij het aantikken niet dicht).
Doe wat olijfolie in een grote pan en bak de spekjes uit.
Voeg, als ze beginnen te bruinen, achtereenvolgens de uien, de
winterwortel, de prei, de pepertjes en de tomaat toe.
Voeg de knoflook, het paprikapoeder en de cayennepeper aan de
groenten toe en bak ze even mee.
Doe er de laurierblaadjes bij en schep de mosselen op de
groenten.
Giet de rode wijn erover en breng het geheel met het deksel op
de pan aan de kook.
Laat de mosselen onder regelmatig omschudden 5-7 minuten
zachtjes koken.
Als de schelpen open zijn, zijn de mosselen gaar.
Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan.
Strooi er de gehakte peterselie over en dien de mosselen
direct op.
Lekker met vers stokbrood met (zelfgemaakte) kruidenboter.
Geef er een saus naar keuze bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |